Domburg

Domburg, de oudste badplaats van Zeeland, bekend om haar prachtige zandstrand, de karakteristieke paalhoofden en de schone zeelucht. Naast alle natuur, is er ook ruimte voor gezellige restaurants en winkeltjes. De hoofdstraat in Domburg centrum biedt vele mogelijkheden voor een lekker hapje en drankje. Voor een avondvullend diner ervaring kunt u terecht bij Restaurant Mezger. Uiteten met een voortreffelijk uitzicht kan bij Het Badpaviljoen op de Domburgse duinen. In de zomerse maanden vult het dorp zich met de vele toeristen. 

Mondriaan Domburg

Het is de plek waar je een heerlijke wandeling kan maken, over de duinen of langs de zee. Óf kies voor de 2,6 kilometer lange Piet Mondriaan wandelroute. Piet Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder, wie regelmatig verbleef in de bruisende badplaats. Hij schilderde meerdere keren de Molen Weltevreden. Ook schilderde hij vanaf de hoogste duinovergang van Domburg, De Hoge Hil, waar je geheid naartoe moet als je op zoek bent naar een fantastisch uitzicht. De route brengt je langs de mooiste plekken. 

Golfbaan Domburg

Golfliefhebber? Breng een bezoekje aan de Domburgsche Golfclub. Hier vindt u de enige linksbaan van Nederland, gezien de ligging aan zee. De bomkraters van de Tweede Wereldoorlog vormen nu de gras bunkers en zijn een kenmerkend deel van de baan. Een unieke locatie dus!

Jazz by the Sea

Jazz by the Sea in Domburg, ondertussen een begrip in heel Zeeland en Nederland. Na jarenlang is het nog steeds een evenement waar velen naar uitkijken. Jaarlijks trekt het zo’n 30.000 bezoekers. Het festival staat ieder jaar in september op de planning. Zeker een must om een kijkje te nemen. Ook voor de niet-jazzliefhebbers, jong en oud is het de moeite waard om het evenement te bezoeken. Er hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer met onder meer Jazz, Blues en Rock & Roll muziek. 

Ontdek meer over Domburg.

Domburg toren
Domburg zee
Golfbaan Domburg