Veere

Fietstocht maken? Met zo’n 45 minuten fiets je van Domburg naar Veere, een historisch stadje aan de rand van het Veerse Meer. Ondanks dat het een klein stadje is, is er vanalles te zien. Zo heeft Veere een museum in het oude, gerestaureerde Stadhuis aan de markt en in de Schotse Huizen aan de kaai. Hier komt de geschiedenis van het stadje weer tot leven. De collectie bevat onder andere Stadhuisbeelden uit de 16e eeuw. Op de Schotse zolder wordt het verhaal van de handelsrelaties tussen Veere en Schotland vertelt. 

Oma’s snoepwinkel

Oma’s snoepwinkel is een klein snoepwinkeltje in een van de smalle straatjes van Veere. Het populaire winkeltje beschikt over meer dan 100 verschillende soorten snoep. Hier vindt u de ouderwetse snoepjes zoals kaneelstokken, boterwafeltjes en nog veel meer. Leuk om hier eens langs te gaan en te proeven natuurlijk. 

Wandelroute Veere

Naast de smalle straatjes waar u in Veere heel goed doorheen kan dwalen. Beschikt het stadje ook over een mooie wandelroute langs de eeuwenoude stadswallen. Op de route staan diverse borden met informatie over de geschiedenis. Wanneer u deze route bewandelt, komt u ook langs de Stenen Beer en de Koe. De Koe is een korenmolen uit 1909. De Stenen Beer is een verbindingsweg tussen bolwerken en de zeedijk van Veere. Het is vandaag de dag nog steed mogelijk door de donkere tunnel met schietgaten te wandelen.

Jachthaven Veere

Middenin het centrum van Veere bevindt zich de jachthaven. Een van de gezelligste plekjes van Veere. De haven ligt namelijk aan de kaai, hier vind u verschillende terrassen met een subliem uitzicht. Veere niet alleen een stadje met een rijke historie, met de jachthaven is het ook een zeer geschikte plek voor watersporters. Het Veerse Meer is namelijk dé plek om te zeilen, surfen, waterskiën of duiken. Het meer bevat meerdere kleine eilandjes, waar u langs kunt varen tijdens een rondvaart. Of huur een sloep en maak een uitstapje naar de ‘Goudplaat’. De Goudplaat is een natuurgebied in de buurt van Kamperland. Het is de ideale plek voor een korte wandeling met de hond, hier loopt u door een stuk bos en langs het Veerse Meer. Het kan zomaar zo zijn dat u een hert tegen het lijf loopt. De vogelliefhebbers kunnen hier ook diverse vogelsoorten spotten. Vroeger was de haven de plek waar vis aan wal werd gebracht. Ondanks dat deze tijd voorbij is, zullen de termen vis en Veere altijd bij elkaar horen. Daarom wordt in het hoogseizoen een wekelijkse vis- en versmarkt georganiseerd. Hier koopt u onder andere verse streekproducten en schelp- en schaaldieren.

Ontdek meer over Veere.

Veere
Veere
Molen Veere