Westkapelle

Achter de 5 kilometer lange zeedijk, op het meest westelijke puntje van Walcheren, vindt u Westkapelle. Of door de dorpelingen ook wel op zijn Zeeuws genoemd, Wasschappel. Een gezellig, toeristisch dorpje welke bekend staat om haar vuurtoren ‘t Hoge Licht. Vanaf de vuurtoren heeft u uitzicht over de Noordzee, Zeeland, Walcheren en haar stranden. Bij helder weer kunt u zelfs de kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen en het windpark Borssele zien. Het windmolenpark ligt op 23 kilometer afstand van de kust.

Oorlogsmuseum Westkapelle

Neem een kijkje bij het dijk- en oorlogsmuseum Polderhuis. Met drie permanente exposities leer je de geschiedenis van de dijk en hoe de kustlijn en het dorp zich ontwikkeld hebben. Bovendien zijn er filmpjes en fragmenten waarin dorpsbewoners vertellen over Westkapelle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook kunt u de vele oorlogsrestanten bekijken die zijn gezonken tijdens de landing van de geallieerden in november 1944. Het landingsmonument die hiervoor symbool staat is de Sherman Tank van Westkapelle. Het is een herinnering aan de oorlog en eerbetoon aan de bevrijders. Wanneer u over de zeedijk loopt, komt u deze gegarandeerd tegen. 

De Kreek Westkapelle

Wandelen kan bij de Westkapelse kreken. Deze zijn ontstaan door het bombardement, waardoor water door het gat in de dijk stroomde, er diepe geulen ontstonden en hier de kreek vormde. Vervolgens is er langs de kreken bos aangelegd, wat uitermate geschikt is voor een wandeling. Daarnaast zijn er op Walcheren ook vele mooie fietsroutes, zo kunt u langs de kustlijn fietsen naar en door Zoutelande. Fietst u van Westkapelle richting Domburg dan rijdt u langs vuurtoren Het Noorderhoofd, of in de volksmond ook wel genoemd ‘t Iezderen torentje (het ijzeren torentje). Andere plekken die met de fiets te bereiken en zeker een bezoekje waard zijn, zijn Oostkapelle, Middelburg en Veere. 

Ontdek meer over Westkapelle.

Duinen Westkapelle
Westkapelle strand
Kreek van Westkapelle