Zoutelande, de Zeeuwse Rivièra

De Zeeuwse Rivièra, zo worden de stranden van Zoutelande ook wel genoemd. De reden achter deze naam is dat Zoutelande het enige strand heeft die op het zuiden ligt. Door deze locatie is de temperatuur gemiddeld iets hoger dan op andere plaatsen aan de kust. Daarnaast ligt met 54 meter het hoogste punt van Walcheren aan de zuidkant van Zoutelande, de Duintop. Direct achter het strand en de duinen is het centrum van Zoutelande gevestigd. De Langstraat is de perfecte plek als de zon schijnt, op het plein is het namelijk heerlijk vertoeven op een van de terrassen. Liever uitzicht op strand en zee? U kunt een lange wandeling maken over de duinen. Wanneer u door Zoutelande loopt, is de Catharinakerk niet te missen. De in de 13e/14e eeuw gebouwde kerk, is het oudste gebouw van Zoutelande. In 2011 heeft het gebouw een grote restauratie ondergaan, waarbij het onder andere opnieuw is ingericht. 

Wat te doen in Zoutelande?

In Zoutelande zal je je niet vervelen, er is genoeg te doen en zien. Het Bunkermuseum Zoutelande is een van de bezienswaardigheden. Het museum is gesitueerd in twee bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. In de ene bunker wordt u geïnformeerd over de bevrijding van Walcheren. De andere bunker toont hoe soldaten in de bunker leefden, met originele uitrustingsstukken. Een iets actievere activiteit? Bij de Midgetgolfbaan van Het Witte Schip kunt u terecht voor een potje minigolf of voetbalgolf, leuk voor het hele gezin.

Het eerste weekend van oktober is Zoutelande in de ban van de Zeeuwse Kustmarathon, een van de grootste sportevenementen in Zeeland. De route begint in Burgh-Haamstede, over de Oosterscheldekering richting Vrouwenpolder, langs de kustdorpen en met de finish in Zoutelande. Op vrijdag wordt het evenement afgetrapt met de ladies- en light kustrun, zaterdag is het de dag van de hardlopers, mountainbikers en de jeugd. Zondag is als laatste de wandelmarathon. 

Ontdek meer over Zoutelande.

Zoutelande duinen
Zoutelande vanaf boven
Kust van Walcheren